Ainekset:
300 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä
300 g vaaleaa kalaa nahattomana, ruodottomana fileenä, esim. turskaa tai seitiä
2 kpl valkosipulin kynttä
1 pss wokkivihanneksia (pakaste)
sweet chili -kastiketta
öljyä
suolaa ja pippuria
Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 200 °C:een. Leikkaa kalafileet noin 3 x 3 cm paloiksi ja pujota palat vartaisiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Ruskista vartaita nopeasti pannulla öljyssä. Kalapalat saavat jäädä keskeltä hieman raaoiksi. Sivele vartaat sweet chili -kastikkeella ja paista kypsiksi uunissa (noin 5 min).
Pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne wokkivihannesten joukkoon. Paista vihannekset rapsakoiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kalavartaiden ja vihannesten lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi.
Vinkki:
Voit wokata halutessasi myös tuoreita vihenneksia, esim. porkkanaa, punasipulia ja pak choita.