Loimulohta ja riisisalaattia


Ainekset:

700 g ruodotonta Lerøy loimulohifileetä

2 kananmunaa

170 g pitkäjyväistä riisiä tai basmatiriisiä

100 g voita

1 keskikokoinen sipuli tai vastaava määrä kevätsipulia hyvin hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hyvin hienonnettuna

2 tl curryjauhetta

2 sitruunaa

2 runsasta kourallista tuoretta korianteria karkeaksi silputtuna

suolaa

mustapippuria

 

Valmistus:

Irrota loimulohesta nahka ja murenna se käsin paloiksi. Keitä munia 10 minuuttia ja jätä ne kylmään veteen jäähtymään. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia ja valuta. Huuhtele riisi nopeasti kylmässä vedessä, valuta uudelleen ja pane jääkaappiin odottamaan.

Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa noin 5 minuutin ajan (älä ruskista), mausta curryjauheella ja freesaa vielä pari minuuttia.

Purista joukkoon yhden sitruunan mehu. Lisää kasariin kala ja riisi ja lämmitä seosta hiljalleen. Lisää joukkoon vielä lohkoiksi leikatut kananmunat ja silputtu korianteri ja sekoita ainekset keskenään hyvin varovasti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Siirrä ruoka lämmitetylle tarjoiluvadille ja koristele sitruunalohkoilla (toinen sitruuna).