Ainekset:
ruodotonta Lerøy merilohifileetä
merisuolaa
limetin tai sitruunan mehua
Juustokuorrutus:
tuorejuustoa
emmentaljuustoraastetta
punaista currytahnaa
Muita ideoita:
vihreä pesto
punainen pesto
punainen currytahna
(pinnalle cashewpähkinärouhetta)
Valmistus:
Leikkaa merilohifileestä annospaloja. Mausta annospalat merisuolalla ja limetin tai sitruunan mehulla. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen grillausta tai uuniin laittoa.
Juustokuorrutus: Sekoita keskenään tuorejuusto, emmentalraaste ja haluamasi määrä punaista currytahnaa. Levitä reilu kerros kuorrutusta lohipalojen päälle.
Voit myös levittää lohen pinnalle pelkkää pestoa tai currytahnaa. Ripottele halutessasi päälle vielä cashewpähkinärouhetta.
Grillaa maustettuja lohipaloja miedolla lämmöllä n. 10–15 min tai paista niitä uunissa 175 °C:ssa n. 15 min. Lohipaloja ei tarvitse kääntää. Tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.