Ainekset:
400 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä
1 sipuli
3 dl valkoviiniä
Juustokastike:
2 dl kalalientä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
3 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Tomaattikastike:
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl voita
1 rkl tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
cayennepippuria
12 kpl lasagnelevyjä
Lisäksi:
salaattia
Valmistus:
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Leikkaa lohi kuutioiksi ja pilko sipuli pieneksi. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi lohi ja sipuli liemestä ja kaada viini takaisin kattilaan.
Juustokastike: Vatkaa jauhot ja kalaliemi sekaisin suurusteeksi ja lisää viinin joukkoon. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita vielä joukkoon 2/3 juustosta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tomaattikastike: Hienonna valkosipuli ja kuullota voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree ja anna kiehua 3–5 minuuttia. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Sekoita lohi ja sipuli varovasti kastikkeen joukkoon.
Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain lohi-tomaattikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.