Lerøy Seafood Group


Lerøy Seafood Group on Norjan johtava kalatuotteiden viejä ja maailman toiseksi suurin merilohen tuottaja. Yrityksen visio on ”Lerøy in every kitchen” eli ”Lerøy jokaisessa keittiössä”. Yritys toimittaa joka päivä kolmen miljoonan aterian verran kalatuotteita yli 70 markkina-alueelle maailmanlaajuisesti.

Konsernin ydintoimintoja ovat kalatuotteiden jakelu, myynti ja markkinointi, kalankäsittely, merilohen, kirjolohen ja muiden lajien viljely sekä tuotekehitys. Kattavasta valikoimasta löytyy kalatuotteita muun muassa merilohesta, kirjolohesta, turskasta, seitistä, makrillista, sillistä ja äyriäisistä.

Lerøyn maailmanlaajuinen myyntiverkosto muodostuu tytäryrityksistä Ruotsissa, Suomessa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa ja Turkissa sekä myyntikonttoreista Kiinassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi yrityksellä on 14 tuotantolaitosta Euroopan eri maissa.

Lerøyn kaikki toiminnot ovat täysin integroituja ja tuotannossa kalan vaiheita seurataan tarkasti mätimunasta aina valmiiseen tuotteeseen saakka. Yrityksen tavoitteena on pitää huolta niin ympäristöstä, tuotettavista kaloista kuin kaikista ihmisistä prosessin eri vaiheissa. Korkea laatu taataan HACCP-, BRC- ja ISO 9001 -sertifikaatteihin perustuvien valvontajärjestelmien avulla. Lerøy on sitoutunut elintarvikkeiden turvallisuuteen ja sen kaikki 2500 tuotetta ovatkin täysin jäljitettäviä.

Yritys työllistää yli 1900 ihmistä ja se listattiin Oslon pörssiin kesäkuussa 2002. Vuonna 2011 ulkomaille vietyjen kalatuotteiden määrä oli enemmän kuin 200 000 tonnia.