Lohta aasialaisittain, chiliä ja valkosipulia

 

(4:lle)

Ainekset:

n. 600 g ruodotonta Lerøy merilohifileetä

1 punainen chili

1 iso valkosipulinkynsi

2 tl kalakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl hunajaa

Lisuke:

4 dl riisiä

puolikas keltainen paprika

puolikas punainen paprika

puolikas vihreä paprika

öljyä

 

Valmistus:

Sekoita keskenään puhdistettu ja pilkottu chili, puristettu valkosipulinkynsi, seesamiöljy ja hunaja. Sivele seosta lohifileen pinnalle.

Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja paista paloja öljyssä nahkapuoli alaspäin n. 5 minuuttia. Käännä palat ja paista niiden toista puolta 1 minuutti.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprikat. Kuullota riisi ja paprikat öljyssä, kunnet paprikat alkavat pehmetä.

Tarjoile paistettu lohi riisi-paprikapedillä.