(4:lle)
Ainekset:
n. 600 g ruodotonta Lerøy merilohifileetä
1 punainen chili
1 iso valkosipulinkynsi
2 tl kalakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
Lisuke:
4 dl riisiä
puolikas keltainen paprika
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
öljyä
Valmistus:
Sekoita keskenään puhdistettu ja pilkottu chili, puristettu valkosipulinkynsi, seesamiöljy ja hunaja. Sivele seosta lohifileen pinnalle.
Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja paista paloja öljyssä nahkapuoli alaspäin n. 5 minuuttia. Käännä palat ja paista niiden toista puolta 1 minuutti.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprikat. Kuullota riisi ja paprikat öljyssä, kunnet paprikat alkavat pehmetä.
Tarjoile paistettu lohi riisi-paprikapedillä.