(4:lle)
Ainekset:
n. 600 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä
4 annosta pastaa
3 dl kermaa
2 dl parmesaanijuustoa
suolaa
Lisuke:
vihanneksia
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa lohi noin 2 cm:n kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon parmesaaniraastetta. Sekoita kunnolla. Sekoita lohikuutiot joukkoon. Kastikkeen tulee peittää ne. Peitä kattila kannella, ja nosta se pois liedeltä. Lohi on valmista noin 2 minuutin kuluttua.
Kaada pastan päälle lohikastiketta. Tarjoile lisukkeena keitettyjä vihanneksia.
Vinkki:
Parmesaanin sijasta voit kokeilla myös muutamaa ruokalusikallista pestoa. Jos haluat voimakkaampaa makua, käytä parmesanin sijasta hieman sinihomejuustoa. Jos haluat miedompaa makua, käytä edam- tai emmentaljuustoa.