Pestomaustettua uunilohta ja vihannespaistosta

 

(4:lle)

Ainekset:

n. 1 kg tuoretta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä

2–3 rkl vihreää pestoa

1 ½ dl juustoraastetta

(cashew-pähkinöitä)

1 vihreä paprika

1 punainen paprika

2 sipulia

1 pieni kesäkurpitsa

2 valkosipulin kynttä

öljyä

1 rkl voita

2 rkl soijakastiketta

suolaa

mustapippuria

 

Valmistus:

Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Sivele pesto tasaisesti lohen pintaan. Anna mielellään maustua muutaman tunnin ajan.

Laita lohifileet uunivuokaan, jossa on tilkka öljyä tarttumisen ehkäisemiseksi. Ripottele juustoraaste kalan pinnalle. Halutessasi voit lisätä pinnalle vielä murskattuja cashew-pähkinöitä. Kypsennä uunissa 175 °C:ssa n. 30 min.

Pilko kasvikset pieniksi. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kattilaan pilkotut paprikat ja sipulit. Lisää soijakastike sekä hiukan suolaa ja pippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää kattilaan lopuksi pilkottu kesäkurpitsa ja anna hautua vielä n. 10 min.  Purista lopuksi valkosipulinkynnet paistoksen sekaan.

Uunilohen ja vihannespaistoksen lisukkeeksi sopii myös esim. perunamuusi.