(4:lle)
Ainekset:
400 g ruodotonta, nahatonta Lerøy merilohifileetä kuutioituna
400 g jokiravun- tai punaravunpyrstöjä suolaliemessä
1 keskikokoinen sipuli, hienoksi silputtuna
1 rkl hienoksi hakattuja jalapeñoviipaleita
1 murskattu valkosipulinkynsi
3 isohkoa tomaattia pieneksi kuutioituna
1 tl kuorittua, hienoksi raastettua inkivääriä
1 tl rouhittua kuminaa
1 tl rouhittua korianteria
¾ tl suolaa
¼ tl kurkumaa
½ dl tuoreita korianterin lehtiä
2 rkl kasviöljyä
Valmistus:
Kuullota sipulit kullanruskeiksi öljyssä. Lisää joukkoon jalapeño, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota n. 1 min. Lisää kumina, korianteri, suola ja kurkuma ja kuullota edelleen noin minuutin ajan. Lisää kuutioidut tomaatit ja kypsennä, kunnes tomaatit hajoavat ja muodostavat kastikkeen. Lisää kastikkeeseen lohikuutiot ja anna kypsyä 5–8 min. kuutioiden koosta riippuen. Lisää lopuksi ravut ja anna niiden vain lämmetä nopeasti kastikkeessa 1–2 min ajan.
Koristele valmis kalapata korianterin lehdillä ja tarjoa lisäksi esim. intialaista naan-leipää ja raita-kastiketta.