(4:lle)
Ainekset:
800 g ruodotonta Lerøy merilohifileetä
1–2 dl glögimehutiivistettä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2–3 sipulia
voita
hunajaa
suolaa
mustapippuria
kanelia
Valmistus:
Laita lohifilee vuokaan ja ripottele päälle suolaa. Kaada kalan päälle 1–2 dl glögimehitiivistettä. Anna kalan marinoitua jääkaapissa 4–6 tuntia.
Viipaloi paprikat ja sipulit reiluiksi viipaleiksi. Kuullota vihanneksia kuumalla pannulla voissa, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää paistoksen sekaan hiukan hunajaa sekä ripaus suolaa, mustapippuria ja kanelia. Pienennä lämpöä ja ja anna kuullottua n. 10–15 min.
Laita lohifilee reunalliselle uunipellille ja paista uunissa n. 175 asteessa n. 20 min. Käytä lopuksi uunin grillivastusta täydellä teholla n. 3 min, jolloin kalan pintaan tulee kaunis väri.
Paprika-sipulipaistoksen lisäksi tämän jouluisen kalaherkun kaveriksi sopii esimerkiksi perinteinen perunamuusi.