(4:lle)
Ainekset:
150 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä
150 g turskafileetä
100 g kuorittuja katkarapuja
2 salottisipulia
2 perunaa
2 porkkanaa
1/2 purjosipuli
1 kynsi valkosipulia
1 rkl rypsiöljyä
5 dl vihanneslientä
2 dl kermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
100 g herneitä (pakaste)
suolaa ja pippuria
Valmistus:
Silppua salottisipuli. Leikkaa peruna, porkkana, purjosipuli ja valkosipuli pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa öljyssä.
Kaada vihannesliemi kattilaan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää kerma 5 minuutin kiehumisen jälkeen. Mausta suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla.
Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lisää herneet ja kalat keittoon ja anna kiehahtaa. Anna keiton tekeytyä 3 minuuttia.
Annostele katkaravut lautasille ja kaada keitto päälle.