
Kuva: Jenny Grimsgård
(4:lle)
Ainekset:
500 g Lerøy nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
Appelsiini & Tähtianis
1 kpl appelsiini
5 kpl tähtianis
½ tl sokeria
½ tl suolaa
pippuria
Omena & Kapris
1 kpl punainen omena
2 rkl kapriksia
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Punakaali & Stilton
1 ½ dl punakaalia
2 rkl majoneesia
½ dl Stilton-sinihomejuustoa
1 rkl ruohosipulia
Valmistus:
Lohi: Leikkaa lohi kuutioiksi (n. 2x2 cm) ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 60 °C 15 minuuttia. Jaa lohikuutiot kolmeen astiaan ja kaada marinadit päälle (yksi astia per marinadi). Anna maustua tunti ennen tarjoilua.
Appelsiini & Tähtianis: Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita kuori, mehu, tähtianikset, sokeri, suola ja pippuri. Kaada seos lohikuutioiden päälle, kun sokeri on liuennut kunnolla. Peitä foliolla.
Omena & Kapris: Pese omena ja leikkaa se pieniksi palasiksi. Sekoita joukkoon kaprikset, sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Anna marinadin vetäytyä. Kaada seos lohikuutioiden päälle ja peitä foliolla.
Punakaali & Stilton: Sekoita keskenään punakaali ja majoneesi ja anna kaalin pehmentyä vähän. Revi Stilton-juusto ja sekoita siitä puolet punakaalin ja majoneesin sekaan. Levitä kaaliseos lohikuutioiden päälle, sirottele päälle ruohosipuli ja loput juustosta. Peitä foliolla.
Lähde: Godfisk