
(4:lle)
Ainekset:
1 ras Lerøy reilut lohipalaset 300 g
Tempurataikina:
1 tl leivinjauhetta
2 rkl Maizenaa
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
kivennäisvettä
Sweet chili -kastike:
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 chili
2 valkosipulinkynttä
50 g inkivääriä
Maizenaa
Valmistus:
Valmista ensin sweet chili -kastike: Keitä etikka, sokeri ja vesi. Kaada seos tehosekoittimeen chilin, valkosipulin ja inkiväärin kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kastike vielä kattilassa ja suurusta Maizenalla sopivan paksuiseksi. Ota huomioon, että kastike sakenee hieman jäähtyessään.
Tempurataikina: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kivennäisvettä, kunnes seos on suunnilleen pannukakkutaikinan paksuista. Kasta lohipalat taikinaan ja friteeraa 180-asteisessa öljyssä kauniin kullanruskeiksi.
Tarjoile lohitempura itsetehdyn sweet chili -kastikkeen kanssa.