Lohilasagne

 

Ainekset:

400 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä

1 sipuli

3 dl valkoviiniä

Juustokastike:

2 dl kalalientä

3 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

3 dl juustoraastetta

suolaa ja pippuria

Tomaattikastike:

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 rkl voita

1 rkl tomaattipyreetä

1 tlk tomaattimurskaa

cayennepippuria

12 kpl lasagnelevyjä

Lisäksi:

salaattia

 

Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Leikkaa lohi kuutioiksi ja pilko sipuli pieneksi. Keitä sipulia ja lohta viinissä 2 minuuttia. Siivilöi lohi ja sipuli liemestä ja kaada viini takaisin kattilaan.

Juustokastike: Vatkaa jauhot ja kalaliemi sekaisin suurusteeksi ja lisää viinin joukkoon. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita vielä joukkoon 2/3 juustosta ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tomaattikastike: Hienonna valkosipuli ja kuullota voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree ja anna kiehua 3–5 minuuttia. Mausta suolalla ja cayennepippurilla. Sekoita lohi ja sipuli varovasti kastikkeen joukkoon.

Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain lohi-tomaattikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.