Ainekset:
150 g ruodotonta savulohta
700 g kylmäsavulohta
2 purkkia smetanaa
1 sipuli
tuoretta meiramia tai basilikaa
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Valmistus:
Pilko savulohifilee ja sipuli pieneksi silpuksi ja revi meirami pieneksi. Sekoita pilkottu savulohi, sipuli, yrtit ja mausteet smetanan kanssa tahnaksi. Lisää viimeiseksi tilkka sitruunamehua (vain vähän, ettei smetana juoksetu).
Lado kylmäsavulohiviipaleet limittäin pienen vuoan pohjalle. Levitä päälle ohut kerros tahnaa ja tämän päälle taas kylmäsavuviipaleita. Tee näin 3–4 kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee kylmäsavulohikerros.
Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen, jotta tahna jähmettyy. Leikkaa stanssilla tai muulla muotilla "lasagnesta" annospaloja lautasille.
Koristele pinta tuoreen meiramin tai basilikan lehdillä.