(4:lle)
Ainekset:
300 g Lerøy kylmäsavulohta
n. 200 g kuorittuja katkarapuja
spagettia
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
öljyä
2 prk ruokakermaa
valkoviiniä
tuoretta meiramia
valkopippuria
pestoa
parmesanjuustoa lastuina tai raasteena
Valmistus:
Pilko sipuli, valkosipuli ja kylmäsavulohi pieneksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle katkaravut ja n. 50 g kylmäsavulohta ja pyöräytä niitä nopeasti sipuleiden kanssa.
Lisää ruokakerma ja hauduta n. 5–10 min. Lisää lopuksi loput kylmäsavulohet, hienoksi hakattu meirami, ripaus valkopippuria ja tilkka valkoviiniä.
Keitä spagettia isossa kattilassa n. 5 min. Valuta hieman kypsyneet spagetit ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää kastike spagettien sekaan ja anna hautua vielä n. 5 min. miedolla lämmöllä. Tarkista, että nestettä on riittävästi.
Tarjoile pasta syvältä lautaselta. Koristele annos pestolla ja parmesanlastuilla tai -raasteella.