Kermainen kylmäsavulohi-rapukeitto

 

(4–6:lle)

Ainekset:

jokiravun- tai punaravunpyrstöjä (pakastettuja tai liemeen säilöttyjä)

150 g Lerøy kylmäsavulohta

1 sipuli

nokare voita

1 rkl konjakkia

4 dl kermaa

 

Valmistus:

Jos käytät pakastettuja ravunpyrstöjä, sulata ja valuta ne huolellisesti. Pilko kylmäsavulohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Kuullota sipuli- ja lohikuutiot kattilassa reilussa nokareessa voita. Lisää joukkoon 8–10 kpl ravunpyrstöjä. Pyöräytä seosta nopeasti noin minuutin ajan ja lisää lopuksi konjakki.

Pienennä lämpöä levyltä ja lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen 4–5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siivilöi keitto. Tämän jälkeen poraa kermainen keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi.

Annostele keitto tarjolle esim. cappuccino-kuppeihin. Aseta vielä keiton pinnalle koristeeksi muutama ravunpyrstö.