Jouluinen lohitartar ja avokadomousse

 Kuva: Marianne Aronsen

 

(4:lle)

Ainekset:

Lohitartar:

150 g Lerøy kylmäsavulohta

150 g Lerøy graavilohta

150 g Lerøy lohifileetä

2 tl sitruunamehua

2 tippaa tabascoa

 

Avokadomousse:

1 avokado

0,75 dl vispikermaa

1 tl sitruunamehua

1 tl sitruunan kuorta

Suolaa

Valkopippuria 

 

Lisukkeet:

Leipä

Salaatti

Ruohosipuli

Lohen mäti

 

Valmistus:

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, ja sekoita sitruunamehu ja tabasco lohikuutioiden sekaan. 

Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. 

Purista sitruunamehu ja raasta sitruunan kuori. 

Soseuta avokado haarukalla ja sekoita vispikerma sekä sitruunamehu ja -kuori sekaan. Lisää suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan. 

Sekoita sauvasekoittimella mousseksi. 

Annostele avokadomousse leivälle, ja lisää päälle salaatti sekä lohitartar.

Tarjoile ruohosipulin sekä lohenmädin kanssa.