Kuva: Marianne Aronsen
(4:lle)
Ainekset:
Lohitartar:
150 g Lerøy kylmäsavulohta
150 g Lerøy graavilohta
150 g Lerøy lohifileetä
2 tl sitruunamehua
2 tippaa tabascoa
Avokadomousse:
1 avokado
0,75 dl vispikermaa
1 tl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
Suolaa
Valkopippuria
Lisukkeet:
Leipä
Salaatti
Ruohosipuli
Lohen mäti
Valmistus:
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi, ja sekoita sitruunamehu ja tabasco lohikuutioiden sekaan.
Halkaise avokado, poista kivi ja kuori.
Purista sitruunamehu ja raasta sitruunan kuori.
Soseuta avokado haarukalla ja sekoita vispikerma sekä sitruunamehu ja -kuori sekaan. Lisää suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan.
Sekoita sauvasekoittimella mousseksi.
Annostele avokadomousse leivälle, ja lisää päälle salaatti sekä lohitartar.
Tarjoile ruohosipulin sekä lohenmädin kanssa.