
(4:lle)
Ainekset:
600 g turskafileetä
1 l vettä
½ dl suolaa
1 granaattiomena
1 rkl lehtipersiljaa
1 chorizo-makkara
öljyä
Perunamuhennos:
n. 800 g puikulaperunoita
2 dl maitoa
2 rkl voita
suolaa ja pippuria
Lisuke:
sokeriherneitä
Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suomusta turska huolellisesti ja leikkaa annospaloiksi.
Liuota suola veteen. Aseta turskapalat suolaveteen 15 minuutiksi. Nosta palat pois suolavedestä ja pyyhi ne huolellisesti talouspaperilla.
Paista turskapaloja paistinpannulla öljyssä noin 2 minuuttia. Aseta palat uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä turskapalat uunissa täysin kypsiksi noin 4 minuuttia.
Kuutioi chorizo-makkara. Paista kuutiot pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. Poista siemenet granaattiomenasta. Sekoita granaattiomenan siemenet, hienonnettu persilja ja chorizokuutiot keskenään.
Perunamuhennoksen valmistaminen:
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja muhenna kuutiot. Sekoita joukkoon tilkka maitoa, jotta muhennoksesta tulee kuohkeaa. Sekoita voi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile turska perunamuhennospedillä chorizo-granaattiomenasekoituksen ja sokeriherneiden kera.