Ainekset:
400g ruodotonta ja nahatonta turskafileetä
500g tagliatelle-pastaa
100g pekonia
2 valkosipulinkynttä
4 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
1 dl parmesan-juustoa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
Valmistus:
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa turska suikaleiksi, pekoni ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipuli. Paista pekonisuikaleet kuivalla paistinpannulla kunnes se on kultaista ja rapeaa. Laita turska ja valkosipuli pekonin lisäksi pannuun ja anna paistua alhaisessa lämpötilassa kunnes kala on lähes läpikypsä (n. 3 min).
Sekoita munat ja ranskankerma keskenään. Valuta pastasta vesi ja anna seisoa minuutin ajan. Sekoita kaikki keskenään ja mausta suolla ja pippurilla.
Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kanssa ja sirottele päälle hienonnettu basilika.