Pasta carbonara turskalla


Ainekset:

400g ruodotonta ja nahatonta turskafileetä

500g tagliatelle-pastaa

100g pekonia

2 valkosipulinkynttä

4 kananmunaa

3 dl ranskankermaa

1 dl parmesan-juustoa

suolaa ja pippuria

tuoretta basilikaa

 

Valmistus:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa turska suikaleiksi, pekoni ohuiksi suikaleiksi ja hienonna valkosipuli. Paista pekonisuikaleet kuivalla paistinpannulla kunnes se on kultaista ja rapeaa. Laita turska ja valkosipuli pekonin lisäksi pannuun ja anna paistua alhaisessa lämpötilassa kunnes kala on lähes läpikypsä (n. 3 min).

Sekoita munat ja ranskankerma keskenään. Valuta pastasta vesi ja anna seisoa minuutin ajan. Sekoita kaikki keskenään ja mausta suolla ja pippurilla.

Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kanssa ja sirottele päälle hienonnettu basilika.