(4:lle) Kuva: Øystein Klakegg
Ainekset:
500 g tuoretta, ruodotonta Lerøy turskafileetä
2 prk tomaattimurskaa
4 dl vettä
4 rkl ranskankermaa tai smetanaa
2 punaista paprikaa
20 kpl kirsikkatomaatteja
20 lehteä basilikaa
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
Valmistus:
Sekoita tomaattimurska ja vesi kattilassa. Lisää ranskankerma tai smetana. Keitä samalla sekoittaen n. 5 minuuttia.
Leikkaa paprikat siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa kala kuutioiksi.
Lisää ainekset tomaattipohjaan seuraavassa järjestyksessä: paprika, turska, kirsikkatomaatit ja basilika. Lisää suola ja pippuri ja anna hautua n. 8 minuuttia. Sekoita varovasti.
Koristele annokset basilikan lehdillä.
Vinkki: Voit halutessasi vaihtaa turskan toiseen kalaa, esimerkiksi loheen.