Tomaattinen kalakeitto

 (4:lle)                                                                                                                          Kuva: Øystein Klakegg

Ainekset:

500 g tuoretta, ruodotonta Lerøy turskafileetä

2 prk tomaattimurskaa

4 dl vettä

4 rkl ranskankermaa tai smetanaa

2 punaista paprikaa

20 kpl kirsikkatomaatteja

20 lehteä basilikaa

1 tl mustapippuria

2 tl suolaa

 

Valmistus:

Sekoita tomaattimurska ja vesi kattilassa. Lisää ranskankerma tai smetana. Keitä samalla sekoittaen n. 5 minuuttia.

Leikkaa paprikat siivuiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa kala kuutioiksi.

Lisää ainekset tomaattipohjaan seuraavassa järjestyksessä: paprika, turska, kirsikkatomaatit ja basilika. Lisää suola ja pippuri ja anna hautua n. 8 minuuttia. Sekoita varovasti.

Koristele annokset basilikan lehdillä.

 

Vinkki: Voit halutessasi vaihtaa turskan toiseen kalaa, esimerkiksi loheen.