Pintamaustettua turskaseläkettä ja vihannespaistosta

 

(4:lle)

Ainekset:

800 g tuoretta turskaseläkettä (mielellään MSC-sertifioitua tai viljeltyä)

n. 400 g valkokaalia

4 porkkanaa

1 iso keltasipuli

curryjauhetta

paprikajauhetta

kuivattua tai tuoretta rakuunaa

suolaa

voita

 

Valmistus:

Leikkaa turskaseläkkeet tarvittaessa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Mikäli et löydä lähikaupastasi valmiita turskaseläkkeitä, voit pyytää kalaosaston hoitajaa leikkaamaan ne sinulle turskafileistä.

Kaada esim. leikkuulaudalle tai lautaselle suolaa, currya ja paprikajauhetta. Sekoita mausteet keskenään, pyöräytä seläkkeitä kevyesti mausteseoksessa ja jätä ne hetkeksi maustumaan (riittää, että mausteita on ohut kerros seläkkeiden pinnalla).

Leikkaa kaali, porkkana ja sipuli suikaleiksi. Kuumenna pannulla voita, lisää suikaloitu kaali ja porkkanat pannulle ja paista niitä keskilämmöllä n. 10 min. Lisää sen jälkeen sipulit ja tarvittaessa vähän voita. Mausta vihannesseos suolalla ja rakuunalla ja paista vielä n. 5 min.

Ruskista pannulla (n. ¾ maksimilämmöstä) voita ja lisää voin ruskistuttua maustetut turskaseläkkeet pannulle. Paista seläkkeitä n. 3–4 min kummaltakin puolelta. Kännä seläkkeet varovasti lastan avulla, etteivät ne hajoa.

Tarjoa turskaseläkkeiden lisukkeena vihannespaistosta. Jos kaipaat tuhdimpaa lisuketta, valmista lisäksi vielä perunamuusia. Kastikkeeksi sopii hollandaise- tai bearnaisekastike.