Bacalao

 

Ainekset:

1 kg tuoretta, ruodotonta Lerøy turskafileetä

1 kg perunoita

2 kpl sipuleita

1 punainen paprika

puolikas tuore chili

400 g aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna

1 dl oliiviöljyä

50 g tomaattipyreetä

4 dl vettä

erivärisiä oliiveja

 

Valmistus:

Leikkaa turskafileet n. 3–4 cm:n kokoisiksi paloiksi. Leikkaa perunat, sipulit ja paprika viipaleiksi ja hienonna chili.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan perunat, sipulit, paprika, chili ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattipyree veteen ja lisää seos kattilaan. Anna padan hautua hiljaisella lämmöllä noin tunnin ajan. Ota kattila liedeltä, lisää kalapalat ja anna hautua kannen alla vielä n. 5 min.

Koristele valmis bacalao erivärisillä oliiveilla.