Ainekset:
1 kg tuoretta, ruodotonta Lerøy turskafileetä
1 kg perunoita
2 kpl sipuleita
1 punainen paprika
puolikas tuore chili
400 g aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 dl oliiviöljyä
50 g tomaattipyreetä
4 dl vettä
erivärisiä oliiveja
Valmistus:
Leikkaa turskafileet n. 3–4 cm:n kokoisiksi paloiksi. Leikkaa perunat, sipulit ja paprika viipaleiksi ja hienonna chili.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan perunat, sipulit, paprika, chili ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattipyree veteen ja lisää seos kattilaan. Anna padan hautua hiljaisella lämmöllä noin tunnin ajan. Ota kattila liedeltä, lisää kalapalat ja anna hautua kannen alla vielä n. 5 min.
Koristele valmis bacalao erivärisillä oliiveilla.