
(4:lle)
Ainekset:
600 g turskafileetä
1 jauhoinen peruna
2 porkkanaa
¼ juuriselleriä
1 pala kaalia
3 rkl rapsiöljyä
2 rkl voita
1 sipuli
1 tomaatti
salaattia
suolaa ja pippuria
4 hampurilaissämpylää
Currymajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl curryä
Valmistus:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunat ja juurekset tikuiksi. Aseta peruna- ja juurestikut uunipellille. Ripottele päälle öljyä sekä hieman suolaa ja pippuria. Paista vihanneksia uunissa noin 25 minuuttia.
Sekoita currymajoneesi. Viipaloi sipuli ja tomaatti. Leikkaa turska annospaloiksi. Paista turskapaloja voissa noin 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Lämmitä hampurilaissämpylät uunissa. Laita sämpylöiden alapuoliskoille turskaa, salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita sämpylöiden yläpuolisko kanneksi. Tarjoile hampurilaisten kera juureksia ja currymajoneesia.
Vinkki:
Hampurilaisista tulee herkullisia myös silloin, jos korvaat turskan lohella.