
(4:lle)
Ainekset:
600 g nahatonta, ruodotonta turskafileetä
100 g pekonia
1 rkl rouhittua pippuria
1 tl timjamia
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
8 romainesalaatin lehteä
suolaa ja pippuria
Kastike:
2 dl hapankermaa, esim. smetanaa
1 rkl dijonsinappia
1 tl sokeria
Lisäksi:
2 tomaattia
8 viipaletta maalaisleipää
Valmistus:
Paista pekonia kuumalla pannulla ja nosta hetkeksi valumaan paperin päälle.
Leikkaa turska neljään samankokoiseen annospalaan. Sekoita rouhittu pippuri ja timjami keskenään ja kääntele turskapaloja mausteseoksessa. Paista kuumalla pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa noin 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään, leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja paista tai grillaa leipäviipaleet.
Asettele leipäviipaleiden päälle salaatinlehtiä, turskaa, tomaattiviipaleita, pekonia ja kastiketta. Laita lopuksi päälle toinen leipäviipale.