5956_sml.jpg

Sushiksi kutsutaan ruokalajeja, joissa on tahmeaa, etikalla maustettua sushiriisiä ja lisäksi raakaa kalaa, vihanneksia, kananmunaa tai lihaa. Sushissa käytetyn raa'an kalan ja muiden ainesosien tulee olla aina mahdollisimman tuoreita.

Tärkeintä sushin valmistuksessa on riisi. Ensin riisi liotetaan ja valutetaan, sitten keitetään ja haudutetaan. Riisi jäähdytetään huoneenlämpöiseksi ja maustetaan riisiviinietikalla, josta se saa sushille ominaisen perusmakunsa. Nigiri-sushi valmistetaan muotoilemalla riisistä pieniä, pitkulaisia palleroita ja lisäämällä niiden päälle halutut täytteet. Maki-sushia valmistettaessa merileväarkin päälle levitetään kerros riisiä ja halutut täytteet. Tämän jälkeen nämä kääritään napakaksi rullaksi ja leikataan sopiviksi suupaloiksi.

Lerøy sushit valmistetaan Raisiossa sijaitsevassa korkean hygienian sushitehtaassa. Raaka-aineiden valintaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja niiden laatua tarkkaillaan jatkuvasti. Susheissa käytettävät soija ja wasabi valmistetaan yksinoikeudella Lerøylle ja kaikki raaka-aineet ovat täysin jäljitettävissä, niin Norjan vuonoihin kuin japanilaisiin soijatynnyreihin asti. Kaikki Lerøy sushit ovat gm-vapaita eli niissä ei ole käytetty geenimuunneltuja ainesosia.