Missä Lerøy sushit valmistetaan?

Lerøy sushit valmistetaan Raisiossa, Ohikulkutien varrella sijaitsevassa sushitehtaassa. Tämä korkeahygieeninen, japanilaisteknologialla varustettu laitos on valmistunut toukokuussa 2015.

Mistä Lerøy susheja voi ostaa?

Lerøy susheja on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan. Kysy lisää omasta lähikaupastasi!

Miten kauan sushi säilyy?

Oikeassa lämpötilassa (0–+6 °C) säilytettynä sushi säilyy 5 vrk. Sushi on kuitenkin parhaimmillaan tuoreena ja se kannattaakin syödä mahdollisimman pian ostamisen jälkeen.

Voiko sushia pakastaa?

Sushin rakenne kärsii pakkasessa, joten se kannattaa nauttia mahdollisimman tuoreena.

Miten sushia kuuluu syödä?

Sushi kannattaa ottaa jääkaapista huoneenlämpöön 30–60 minuuttia ennen nauttimista, jotta maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Sushia voi syödä puikoilla, sormin tai haarukalla. 

Onko vaarallista syödä raakaa kalaa?

Raa’an kalan syöminen on täysin turvallista, jos se on tuoretta ja säilytetty oikein. Lerøy sushien valmistuksessa raaka-aineiden valintaan kiinnitetään erityistä huomiota ja niiden laatua tarkkaillaan jatkuvasti.

Ovatko Lerøy sushit gluteenittomia?

Soijakastike sisältää vehnää. Sushipalat itsessään ovat gluteenittomia. 

Ovatko Lerøy sushit laktoosittomia?

Kaikki sushituotteet ovat laktoosittomia. Sushilajitelma 10 kpl Umai sekä Sushilajitelma 10 kpl Bimi sisältävät laktoositonta tuorejuustoa ja siitä syystä kaikki sushituotteet sisältävät tai saattavat sisältää maitoa.

Sopiiko sushi kasvissyöjille?

Sushiksi kutsutaan ruokalajeja, joissa on tahmeaa, etikalla maustettua sushiriisiä ja lisäksi raakaa kalaa, vihanneksia, kananmunaa tai lihaa. Myös kasvissyöjät löytävät siis itselleen sopivia vaihtoehtoja. Lerøy susheista maki kurkku on täysin kasvisversio ja maki kimchissä eläinperäisiä ainesosia on vain kimchisalaatin kastikkeessa. Sushilajitelmassa 6 kpl Kasvis on mukana makeja, jotka sisältävät laktoositonta tuorejuustoa tai majoneesia. 

Mitä on wasabi?

Wasabi on tulista, vihreää tahnaa, jota syödään sushin lisukkeena. Lerøy wasabin valmistukseen käytetään aitoa wasabia (Wasabia japonica), josta käytetään myös nimiä maustekrassi ja japaninpiparjuuri. Aidon wasabin kalliin hinnan vuoksi wasabitahna valmistetaan usein wasabikasvin lähisukulaisesta piparjuuresta ja värjätään vihreäksi.

Mitä on gari?

Garia eli säilöttyä inkivääriä syödään sushin lisukkeena. Gari raikastaa suuta ja puhdistaa makynystyröitä erimakuisten sushipalojen välillä.

Mitä on nori?

Nori on Japanissa käytetty yleisnimi useista syötävistä merilevälajeista. Noria käytetään makisushin valmistuksessa; ohuen norilevyn päälle levitetään riisi ja täytteet, nämä kääritään rullalle ja leikataan paloiksi.