Suussa sulavat kalapihvit


(4:lle)

Ainekset:

400 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä

400 g vaaleaa, ruodotonta kalaa (esim. kampela- tai turskafileetä)

2 kananmunaa

1 dl korppujauhoja

2 prk smetanaa

1 nippu tuoretta tilliä hienoksi hakattuna

10 ml sitrusmehua

paahdettua sipulia

suolaa

pippuria

 

Valmistus:

Poista kalafileistä nahka ja pilko palasiksi. Hienonna fileet karkeaksi massaksi esim. sauvasekoittimella. Lisää massaan kevyesti vispatut kananmunat, korppujauhot sekä smetana. Anna korppujauhojen turvota hetki. Lisää sen jälkeen mausteet sekä tilkka sitrusmehua. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta pihvejä. Paista pihveille pannulla kaunis paistopinta. Kypsennä pihvejä tämän jälkeen uunissa 150 asteessa n. 20 minuuttia.

Ehdoton valinta kalapihvien kaveriksi on perinteinen perunamuusi.