(4:lle)
Ainekset:
400 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä
400 g vaaleaa, ruodotonta kalaa (esim. kampela- tai turskafileetä)
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
2 prk smetanaa
1 nippu tuoretta tilliä hienoksi hakattuna
10 ml sitrusmehua
paahdettua sipulia
suolaa
pippuria
Valmistus:
Poista kalafileistä nahka ja pilko palasiksi. Hienonna fileet karkeaksi massaksi esim. sauvasekoittimella. Lisää massaan kevyesti vispatut kananmunat, korppujauhot sekä smetana. Anna korppujauhojen turvota hetki. Lisää sen jälkeen mausteet sekä tilkka sitrusmehua. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile massasta pihvejä. Paista pihveille pannulla kaunis paistopinta. Kypsennä pihvejä tämän jälkeen uunissa 150 asteessa n. 20 minuuttia.
Ehdoton valinta kalapihvien kaveriksi on perinteinen perunamuusi.