(4:lle)
Ainekset:
800 g punakampelafileetä
1 tl suolaa
½ tl pippuria myllystä
2–3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
8–10 mustaa oliivia
Tomaattikastike:
½ dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa tai 6 tuoretta tomaattia
4 rkl valkoviiniä
4 rkl tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
Lisuke:
pastaa
Valmistus:
Kääntele punakampelafileet vehnäjauhoissa. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista fileet kullanruskeiksi voin ja oliiviöljyn seoksessa.
Keitä pasta. Valmista tomaattikastike sillä välin kun pasta kiehuu.
Hauduta hienonnettua valkosipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska tai pilkotut tomaatit ja kiehauta. Lisää valkoviini ja hienonnettu basilika. Hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja ehkä ripauksella sokeria.
Tarjoile paistetut punakampelafileet vastakeitetyn pastan, tomaattikastikkeen ja mustien oliivien kera.
Vinkki:
Muutkin valkolihaiset kalat sopivat tähän ruokalajiin.