Tutustu turskaan! – katso vinkit ja reseptit
Turska (Gadus morhua) on yksi maailman tärkeimmistä kauppa- ja saaliskaloista. Sen liha on vaaleaa, vähärasvaista ja siinä on runsaasti proteiinia. Turskaa voidaan valmistaa esim. uunissa tai pannulla paistettuna.
Suomessa turska on enemmän tunnettu pakastealtaasta esim. kalapuikkojen tai paneroitujen fileiden muodossa. Britanniassa mm. fish&chips valmistetaan perinteisesti turskasta. Myös lipeäkala on perinteisesti valmistettu turskasta.
Vaellusturskaksi (norjaksi ”skrei”) kutsutaan tiettyä turskapopulaatiota, joka saapuu joka vuosi kutemaan Norjan rannikolle. Vaellusturskalle on tyypillistä lihaksikkuus, kiinteys ja vaalea liha.
Turska näyttää herkulliselta ja maistuu taivaalliselta!
Kokeile herkullisia reseptejämme:
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta carbonara turskalla | Turska-club sandwich | Uunissa paistettua turskaa, chorizoa ja perunamuhennosta |