Uunissa paistettua seitä ja vihreää kastiketta


(4:lle)

Ainekset:

n. 700 g seifileetä

6 perunaa

200 g herkkusieniä

2 isoa valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta persiljaa

1 rkl tuoretta basilikaa

6 kirsikkatomaattia

suolaa ja pippuria

 

Vihreä kastike:

3 rkl lehtipersiljaa

1 rkl tuoretta minttua

1 iso valkosipulinkynsi

2 rkl kapriksia

2 tl dijon-sinappia

1 dl oliiviöljyä

 

Valmistus:

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa ja öljyä. Kypsennä perunaviipaleita noin 15 minuuttia uunin ylätasolla.

Puhdista ja paloittele sienet. Paista sienen palaset pilkotut valkosipulinkynnet nopeasti öljyssä. Lisää hienonnettu persilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sieni-valkosipuliseos perunaviipaleiden päälle.

Leikkaa kala annospaloiksi. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja basilikaa. Aseta kalapalat uunivuokaan. Puolita kirsikkatomaatit ja aseta ne vuokaan. Paista ruoka uunissa täysin kypsäksi noin 15 minuuttia.


Vihreän kastikkeen valmistus:

Hienonna yrtit ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kastikkeen tulee olla täyteläistä.

 

Vinkki:

Kalaa voi myös grillata.