COVID19 hätätila ja sen seuraukset vaikuttavat yhteiskuntaamme monilla tavoin. Lerøy Finland Oy yrittää parhaansa mukaan varmistaa, että vaikeinakin aikoina tuotteitamme on riittävästi tarjolla.

Elintarvikkeiden kysyntä on viime aikoina kasvanut voimakkaasti ja trendin jatkuessa voi tietyissä elintarviketuoteryhmissä esiintyä puutteita. Haluamme omalta osaltamme kertoa, että kala ja kalatuotteiden saatavuus ei ole heikentymässä. Vaikka henkilöliikenteelle on asetettu rajoituksia, Norjasta toimitettavat raaka-aineemme kuljetetaan normaalisti Suomeen. Tuotantomme jatkuu niin kauan kuin meillä on terveitä työntekijöitä. Tätä varten olemme ottaneet käyttöömme varamiesjärjestelmän, jossa osa henkilö-kunnastamme työskentelee etänä ja on tarvittaessa valmiina korvaamaan sairastuneita.


Näin Lerøy toimii:

  • Seuraamme tarkasti sekä viranomais- että konsernimme ohjeita.
  • Koko Lerøy-arvoketjumme (katso kuva yllä) toimii tehokkaasti. Sekä kalankasvatus että kalastus tuottavat meille päivittäin tuoretta pakattavaa Raisiossa pakattaviin rasioihimme. Kauppojen jakelu-päivät ovat normaalit ja raaka-aineemme ovat yhtä tuoreita kuin aina ennenkin.
  • Ruoantuotannossamme käytössä olevia hygieniasääntöjä on tarkistettu ja kiristetty pystyäksemme hidastamaan Covid19-tartuntoja. Rasiat antavat tuotteelle turvallisen suojan kaupassa.
  • Olemme toteuttaneet ylimääräisiä varotoimenpiteitä sisäisen infektioriskin vähentämiseksi. Olemme lisänneet siivousta ja desinfioimista, emme päästä ulkopuolisia tehtaallemme ja olemme vaihtaneet fyysiset palaverit sähköisiksi. Yritämme lisäksi pitää metrin etäisyyttä työkavereihimme.
  • Luottamus ja saumaton yhteistyö organisaatiomme sisällä edistää toimintaamme ja kiitämme työntekijöitämme heidän ponnisteluistaan tuoteturvallisuuden eteen.

Voit siis syödä tuotteitamme turvallisin mielin. On hyödyllistä myös muistaa, että tuoreet rasiapakatut tuotteemme kestävät pakastamista myöhempää käyttöä varten. Pakastimen teho vaikuttaa toki säilyvyy-teen ja pakastettu tuote onkin siksi hyvä valmistaa ruoaksi kahden kuukauden kuluessa.