Kylmäsavulohi-pekonisalaatti


Ainekset:

Lerøy kylmäsavulohta

pekonia

salaattia

omenoita (esim. Granny Smith)

kurkkua

kivettömiä viinirypäleitä

maustettua viinietikkaa (esim. vadelmapunaviinietikkaa)

suolaa

mustapippuria

 

Valmistus:

Paista pekonisiivut pannulla rapeiksi. Silppua pekoni ja kylmäsavulohiviipaleet veitsellä pieneksi. Revi salaatti käsin, kuutioi omena ja kurkku ja puolita viinirypäleet.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää suolaa ja pippuria myllystä. Ennen tarjoilua pirskota muutama pisara maustettua viinietikkaa salaatin päälle. Tarjoa kylmäsavulohi-pekonisalaattia esimerkiksi katkarapumunakasrullan lisukkeena tai ihan vain sellaisenaan.