Tapas


Ainekset:

Kylmäsavulohta

Rieskoja

Tuorejuustoa

Rucuolaa

Nacholastuja

Bruschettaa

 

Guacamole:

2 kypsää avocadoa

2 valkosipulinkynttä

1 dl pilkottua kevätsipulia

2 rkl vihreää chilitahnaa

3 rkl limetti- tai sitruunamehua

½ tl suolaa

¼ tl pippuria

 

Tapenade:

200 g mustia, kivettömiä oliiveja

2 rkl kapriksia

8 anjovisfileetä

2 valkosipulinkynttä

1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

½ tl pippuria myllystä

 

Valmistus:

Lohirullat: Voitele rieskat kermaisella tuorejuustolla. Levitä pinnalle kylmäsavulohta ja rucolaa. Kääri rieskat rulliksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Lohinachos: Valmista guacamole ohjeen mukaisesti sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Levitä guacamolea kylmäsavulohiviipaleille ja kääri lohiviipaleet rulliksi. Leikkaa rullat sopiviksi paloiksi ja aseta palat nacholastuille.

Lohibruschettat: Asettele bruschettojen päälle tapenadea ja kylmäsavulohisuikaleita.