Sweet chili -marinoidut kalavartaat


Ainekset:

300 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä

300 g vaaleaa kalaa nahattomana, ruodottomana fileenä, esim. turskaa tai seitiä

2 kpl valkosipulin kynttä

1 pss wokkivihanneksia (pakaste)

sweet chili -kastiketta

öljyä

suolaa ja pippuria

 

Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 200 °C:een. Leikkaa kalafileet noin 3 x 3 cm paloiksi ja pujota palat vartaisiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Ruskista vartaita nopeasti pannulla öljyssä. Kalapalat saavat jäädä keskeltä hieman raaoiksi. Sivele vartaat sweet chili -kastikkeella ja paista kypsiksi uunissa (noin 5 min).

Pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne wokkivihannesten joukkoon. Paista vihannekset rapsakoiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kalavartaiden ja vihannesten lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi.

Vinkki:

Voit wokata halutessasi myös tuoreita vihenneksia, esim. porkkanaa, punasipulia ja pak choita.