Marinoitua lohta kolmella tapaa

Kuva: Jenny Grimsgård

(4:lle)

Ainekset:

500 g Lerøy nahatonta ja ruodotonta lohifileetä

Appelsiini & Tähtianis

1 kpl appelsiini

5 kpl tähtianis

½ tl sokeria

½ tl suolaa

pippuria

Omena & Kapris

1 kpl punainen omena

2 rkl kapriksia

½ sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Punakaali & Stilton

1 ½ dl punakaalia

2 rkl majoneesia

½ dl Stilton-sinihomejuustoa

1 rkl ruohosipulia

 

Valmistus:

Lohi: Leikkaa lohi kuutioiksi (n. 2x2 cm) ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 60 °C 15 minuuttia. Jaa lohikuutiot kolmeen astiaan ja kaada marinadit päälle (yksi astia per marinadi). Anna maustua tunti ennen tarjoilua.

Appelsiini & Tähtianis: Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Sekoita kuori, mehu, tähtianikset, sokeri, suola ja pippuri. Kaada seos lohikuutioiden päälle, kun sokeri on liuennut kunnolla. Peitä foliolla.

Omena & Kapris: Pese omena ja leikkaa se pieniksi palasiksi. Sekoita joukkoon kaprikset, sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Anna marinadin vetäytyä. Kaada seos lohikuutioiden päälle ja peitä foliolla.

Punakaali & Stilton: Sekoita keskenään punakaali ja majoneesi ja anna kaalin pehmentyä vähän. Revi Stilton-juusto ja sekoita siitä puolet punakaalin ja majoneesin sekaan. Levitä kaaliseos lohikuutioiden päälle, sirottele päälle ruohosipuli ja loput juustosta. Peitä foliolla.

 

Lähde: Godfisk