Paistetut kuhafileet, rapukastike ja viipaleperunat

 

(4:lle)

Ainekset:

4 reilun kokoista kuhafileetä

1 dl jokiravun- tai punaravunpyrstöjä

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

6–8 kpl reilun kokoista kiinteämaltoista perunaa

1 rkl hummerifondia

0,5 l vettä

1 rkl konjakkia

2,5 dl ruokakermaa

voita

tuoretta rakuunaa

mausteita (suola, mustapippuri, paprika, chili, rakuuna)

 

Valmistus:

Viipaloi valkosipuli ja puolet sipulista ja kuullota voissa.

Kuori ja viipaloi perunat. Lisää perunaviipaleet pannuun sipuleiden kanssa, lisää lämpöä ja anna perunaviipaleiden ruskistua. Mausta hummerifondilla ja haluamillasi mausteilla ja pienennä lämpöä. Kaada vesi perunoiden päälle pannuun ja anna hautua, kunnes vesi on haihtunut ja perunat ovat kypsiä.

Silppua loppu sipuli pieneksi ja kuullota kasarissa. Lisää sekaan ravunpyrstöt ja hyppysellinen tuoretta rakuunaa. Pyörittele pannulla 1–2 min. Lisää konjakki ja ruokakerma. Keitä hitaasti kokoon (n. 5 min) ja poraa kastike lopuksi sileäksi sauvasekoittimella.

Paista kuhafileitä pannulla voissa n. 1 min / puoli. Tarjoile kuhafileet rapukastikkeen ja viipaleperunoiden kanssa. Koristele halutessasi ravunpyrstöillä.