Kermainen kalakeitto


(4:lle)

Ainekset:

150 g nahatonta, ruodotonta Lerøy merilohifileetä

150 g turskafileetä

100 g kuorittuja katkarapuja

2 salottisipulia

2 perunaa

2 porkkanaa

1/2 purjosipuli

1 kynsi valkosipulia

1 rkl rypsiöljyä

5 dl vihanneslientä

2 dl kermaa

1 rkl valkoviinietikkaa

100 g herneitä (pakaste)

suolaa ja pippuria

 

Valmistus:

Silppua salottisipuli. Leikkaa peruna, porkkana, purjosipuli ja valkosipuli pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilassa öljyssä.

Kaada vihannesliemi kattilaan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää kerma 5 minuutin kiehumisen jälkeen. Mausta suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla.

Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Lisää herneet ja kalat keittoon ja anna kiehahtaa. Anna keiton tekeytyä 3 minuuttia.

Annostele katkaravut lautasille ja kaada keitto päälle.