Paistettu tonnikala ja remouladekastike

 

Ainekset:

800 - 1000 g Lerøy tonnikalafileepihvejä

1 lime

1 rkl juoksevaa hunajaa

mustapippuria

suolaa

 

Remoulade-kastike:

1 prk Hellmann's-majoneesia

1 (venäläinen) suolakurkku

1 sipuli

1 nippu tuoretta tilliä

1 rkl Dijon-sinappia

1 rkl sweet chili-kastiketta

1 tl juoksevaa hunajaa

suolaa

pippuria

 

Valmistus:

Valmista ensin remoulade-kastike. Pilko suolakurkku. Hienonna sipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.

Purista limemehua ja lisää hieman hunajaa tonnikalapihvien päälle. Levitä hunaja tasaiseksi. Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Anna maustua noin 30 minuuttia.

Paista kuumalla pannulla noin 1 minuutti per puoli. Tonnikala saa jäädä keskeltä punaiseksi, jolloin se on mehukkaimmillaan.

Tarjoile vaikka nuudelisalaatin kanssa.