Kylmäsavulohi-katkarapupasta

 

(4:lle)

Ainekset:

300 g Lerøy kylmäsavulohta

n. 200 g kuorittuja katkarapuja

spagettia

1 iso sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

öljyä

2 prk ruokakermaa

valkoviiniä

tuoretta meiramia

valkopippuria

pestoa

parmesanjuustoa lastuina tai raasteena

 

Valmistus:

Pilko sipuli, valkosipuli ja kylmäsavulohi pieneksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle katkaravut ja n. 50 g kylmäsavulohta ja pyöräytä niitä nopeasti sipuleiden kanssa.

Lisää ruokakerma ja hauduta n. 5–10 min. Lisää lopuksi loput kylmäsavulohet, hienoksi hakattu meirami, ripaus valkopippuria ja tilkka valkoviiniä.

Keitä spagettia isossa kattilassa n. 5 min. Valuta hieman kypsyneet spagetit ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää kastike spagettien sekaan ja anna hautua vielä n. 5 min. miedolla lämmöllä. Tarkista, että nestettä on riittävästi.

Tarjoile pasta syvältä lautaselta. Koristele annos pestolla ja parmesanlastuilla tai -raasteella.